Promotievideo
Met een promotiefilm kun je dus het verhaal achter je bedrijf/product/dienst vertellen. We beginnen vaak bij de huidige situatie. Wat is er aan de hand? Wat wil je veranderen? Waarom wil je iets aan deze situatie doen? Vanuit daar vertel je over je oplossing. Met een sterk verhaal raak je je potentiële klanten en overtuig je ze.
Het verhaal wordt versterkt met het gebruik van cinematografische filmbeelden en goede muziek. Hiermee spelen we in op het gevoel en de emotie van je kijkers.
Aftermovie
Een aftermovie wordt erg veel gebruikt voor verschillende evenementen en is belangrijk voor de marketing en de bezoekers. Een aftermovie laat alle aanwezigen een event opnieuw beleven. Het is de ultieme terugblik en zorgt voor een positieve afsluiting. Een aftermovie is niet alleen bedoeld voor mensen die een evenement hebben bezocht. Voor alle ‘thuisblijvers’ is het een mogelijkheid om een event op een andere manier bij te wonen.
Een aftermovie wordt altijd goed bekeken. Deel je je film op social media (en doen alle betrokkenen dat ook), dan vergroot je daarmee je naamsbekendheid.
Bedrijfsfilm
Met een bedrijfsvideo kunnen klanten een beter beeld krijgen en kennis maken met jouw onderneming. Een goede bedrijfsfilm presenteert je bedrijf overtuigend en maakt impact op je klanten. Dit kan een mooie toevoeging zijn voor je sociale media kanalen/ website. Klanten krijgen hierdoor gelijk een gevoel bij je bedrijf.
Woningvideo
Een woningvideo heeft een positieve werking op de verkoop van een woning. Mensen onthouden bewegende beelden veel beter dan tekst en statische foto’s. Een video kan veel meer informatie geven over een woning dan alleen foto’s of een plattegrond. Je ziet veel beter hoe de kamers ten opzichte van elkaar liggen, hoe de looproute is, etc. Hierdoor krijge mensen meer gevoel bij een woning.
Reisvideo
Om een bepaalde plek of reis te promoten zijn dit belangrijke video's. Hierdoor kunnen mensen een een gevoel krijgen bij een plek of reis en alvast spieken hoe het eruit ziet. Vaak kijken mensen eerst naar video's en afbeeldingen voordat ze naar die plek vertrekken.
Videoclip
Wil jij jouw nieuwe nummer uitbrengen, maar vooral laten opvallen? Dan is een professionele videoclip onmisbaar! Een videoclip is een video afgestemd op de sfeer en emotie van jouw muziekstuk. Een videoclip is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de muziekindustrie. Wil jij jouw muziekstuk de toevoeging geven van een passende video? Neem dan contact met ons op!
Productvideo
Met een productfilm vinden je klanten alle informatie met slechts één klik. Uitermate geschikt dus om de werking van een product te demonstreren. Een unieke combinatie van bewegend beeld met een goede stem zorgt dat de boodschap helder overkomt.
Overig
Er zijn natuurlijk veel meer soorten video's die gemaakt kunnen worden. Vanuit mijn creatieve invalshoek denk ik van begin tot eind actief mee in het maken en ontwikkelen van een video op maat. Het uiteindelijke resultaat is een origineel bewerkte video met een unieke stijl.

Frequently Asked Questions

Wat gaat het kosten? Kunnen we een vaste prijs afspreken?
Ja! Voordat we beginnen, zorgen we dat we het eens zijn over het budget. Een inschatting van de kosten hangt af van het type film. Voor elk budget zullen wij een passende oplossing bedenken. Bel of mail +31 6 27 45 70 06 of info@flashfilms.nl
Binnen een paar weken moet de video af. Lukt dat?
Ja. Natuurlijk is dat wel afhankelijk van je wensen en onze mogelijkheden. Maar als er een film moet zijn, zorgen we dat er een is. Neem in ieder geval direct contact op via +31 6 27 45 70 06 of info@flashfilms.nl.
Kan ik op YouTube en Instagram dezelfde film gebruiken?
Ja en nee. Wel dezelfde film maar die optimaliseren we per kanaal. Voor dat doel zetten we dus graag de schaar in zo’n mooi filmpje.
Stel dat als de film klaar is, er nog wat wijzigt. Dat de hoofdrolspeler ontslag neemt bijvoorbeeld…
Natuurlijk snappen we dat mensen van baan veranderen. Of dat het bedrijf verhuist. Daarom bouwen we al onze films modulair op. Dan kun je achteraf gemakkelijk beelden vervangen.
Tips?!
1. DOE EERST INSPIRATIE OP! Bekijk andere video's, wat vind je mooi?

2. BEKIJK JE BEDRIJF VANUIT JE KLANT. Het lijkt misschien vreemd, maar een bedrijfsfilm draait eigenlijk niet om je bedrijf. Het gaat uiteindelijk om je klanten.

3. GEBRUIK STORYTELLING VOOR MEER BELEVING. De term ‘storytelling’ zegt het eigenlijk al: vertel een verhaal. Met een goed verhaal creëer je beleving en geef je de boodschap betekenis.

4. ACTIVEER DE KLANT IN DE EERSTE 20 SECONDEN. De eerste 20 seconden van een bedrijfsvideo zijn cruciaal. Dan bepalen klanten namelijk of ze het de moeite waard vinden om verder te kijken.

5. HOUD JE BOODSCHAP SIMPEL. Tijd is schaars, zeker online. Een korte bedrijfsfilm laten maken is daarom essentieel. Hoe langer, hoe lastiger het is om de aandacht vast te houden tot het einde. Een goede lengte is 1 tot 2 minuten.

6. VERTEL JE VERHAAL IN ACTIEVE VORM. De manier hoe je het verhaal vertelt, is minstens zo belangrijk als het verhaal zelf. Vertel altijd in actieve vorm en vermijdt zo veel mogelijk de leidende vorm.

7. DURF TE CLAIMEN DAT JE GOED BENT. Je moet overtuigd zijn van jezelf en durven claimen dat je ergens de beste in bent. Nuanceer niet, want dat haalt de kracht uit de boodschap.

8. ZORG DAT JE TIJDLOOS BLIJFT Een goede bedrijfsvideo gebruik je jaren. Op die manier kan je de kosten voor een bedrijfsfilm over meerdere jaren terug verdienen. Zorg daarom dat je de boodschap tijdloos maakt en vermijdt informatie die verjaren, zoals het 50-jarig bestaan.

9. BESEF DAT DE BEDRIJFSFILM NIET OP ZICHZELF STAAT. Een bedrijfsvideo staat niet op zichzelf; het is onderdeel van je complete marketing. Zorg daarom dat het goed aansluit op je overige uitingen, zoals website en brochures.